Ontwerp je eigen stempel in kleur.

Maak nu zelf een unieke stempel!

Ontwerp je eigen stempel in kleur met tekst of foto. Ben jij ook zo’n creatieveling die graag met stempels werkt? Het is een hele leuke hobby waar je prachtige dingen mee kunt maken. Maar ondanks het ruime aanbod mis je misschien net die stempel van je favoriete afbeelding of tekst. Laat deze mooie stempel dan de uitkomst zijn, want daar kun je een eigen ontwerp voor maken! Leuk voor bijvoorbeeld een uitnodiging, geboortekaartje maar ook handig met een logo erop.

silhouette mint stempel met plastic deksel vierkant zwart logo copyright So Loved Design
Voorbeeld van stempel met eigen logo.

 

Ontwerp je een eigen stempel met foto

Bij het maken van deze stempel wordt gebruik gemaakt van thermisch afdrukken om 3D-reliëfs van het ontwerp te creëren, waardoor zelfs de meest ingewikkelde details zichtbaar worden. Hierdoor is de stempel goed te gebruiken voor logo’s en gedetailleerde afbeeldingen zoals  foto’s. Maak een vector bestand van je foto (in één kleur) en sla deze op als PNG. of JPG. of PDF.  Lukt het je niet om er een duidelijk bestand van te maken, dan horen we dat graag en helpen je verder.

So Loved Design voorbeeld van een silhouette mint stempel met foro van meisje
Voorbeeld van stempel ontwerp met eigen foto .

Ontwerp je een eigen stempel in kleur

Deze robuuste stempel is anders dan een traditionele stempel waarvoor een stempelkussen nodig is. Je gebruikt helemaal geen inktpad maar inktflesjes met pigmentinkten op oliebasis die rechtstreeks op de stempel worden aangebracht. Hierdoor kun je meerdere kleuren tegelijk inkten. Er moet wel voldoende afstand zitten tussen de kleuren, zodat de inkt niet door kan lopen.

De stempel absorbeert vervolgens de inkt, zodat deze ongeveer 50 afbeeldingen kan stempelen voordat de stempel opdroogt. Vervolgens voeg je gewoon weer een paar druppels inkt toe en je bent klaar om opnieuw te stempelen. Je kunt zo vaak opnieuw inktten als je wilt. Als je de inkt bijgevuld hebt, kun je het best even een paar proefafdrukken op een papiertje maken.

So Loved Design voorbeeld van een silhouette mint stempel met donut in meerdere kleuren
Voorbeeld van stempel met eigen ontwerp in kleur.

De opbouw van de stempel met eigen ontwerp

De stempel wordt op een houten blok geplaatst en is daardoor makkelijk in gebruik. De stempels worden afgedekt met een dekseltje dat gelabeld is met de stempelafdruk, zodat je in één oogopslag kunt zien welke stempel het is terwijl hij bedekt is. Zo kun je de stempel makkelijk meenemen naar een beurs, markt of workshop. Heb je eenmaal zo’n houten stempelblok, dan kun je ook losse stempels bestellen en deze eenvoudig op het houten stempelblok plaatsen.

Een stempel met eigen ontwerp in kleur bestellen

  • Kies op de homepage de categorie Stempels.
  • De stempel, met drager en dekseltje, en het houten stempelblok zijn in verschillende maten leverbaar en als set met inkt te bestellen.
  • De extra aanvullende stempels zijn los in verschillende maten te bestellen.
  • Elk inktflesje van 5 ml heeft voldoende inkt voor honderden projecten en duizenden stempels. De inkten zijn in verschillende kleuren leverbaar en los te bestellen.
  • Let op! Denk eraan om bij je eerste stempel een complete set met houten stempelblok en inkt te bestellen.
  • Je kunt je eigen ontwerp als SVG , PNG of JPG of PDF sturen naar info@soloveddesign.nl.
  • Heb je nog vragen over ontwerpen of de stempels zelf, dan hoor ik graag van je en help ik je verder. Samen maken we er een mooie stempel van!
* Kleuren kunnen afwijken van de getoonde foto, dit kan komen door bijvoorbeeld verschillende scherminstellingen, of een andere lichtinval. Als je een product laat personaliseren, of naar eigen wensen laat aanpassen, dien je er rekening mee te houden dat dit niet geretourneerd of geruild kan worden, ook niet bij bovengenoemde kleine afwijkingen.